MUNSCH Chemie-Pumpen GmbH

A MUNSCH Chemie-Pumpen GmbH egyike a világ vezető, agresszív, abrazív, kémiailag terhelt folyadékok és folyadék-keverékek szállítását szolgáló műanyagszivattyú gyártóinak. A függőleges és vízszintes építési módú szivattyúk az acél- és vegyiparban, valamint a környezetvédelmi technikában kerülnek alkalmazásra.

Ehhez a MUNSCH specifikus rendszereket fejleszt, többek között csúszógyűrűs tömítéseket vagy mágneskuplungokat, pl. szilárd anyagokkal vagy vegyszerekkel szennyezett közegek, valamint szennyvizek szállításához, melyek a füstgáz és szennyezett levegő tisztítása után keletkeznek. A leggyakoribb szállítási feladatokon túl is kínál a vállalat megoldásokat.

A gyártó összes szivattyúja a robbanásveszélyes területeken történő alkalmazásra is alkalmas, tehát ATEX-kivitelben is szállítható.

A MUNSCH az éves forgalom kb. 7 %-át fekteti a vállalati kutatásba és fejlesztésbe.

Az örvényszivattyúk optimális hidraulikus kialakításához az áramlások numerikus modellezését, a CFD-t (Computational Fluid Dynamics) használják, amelynek eredményeit a gyártásba pontosan át lehet ültetni.

Az egész világra kiterjedő értékesítési hálózattal a MUNSCH az ügyfeleinek átfogó tanácsadói szolgáltatásokat nyújt a berendezés tervezésétől egészen az egyedi és a speciális megoldásokig. Az exporthányad 75%-ot tesz ki.

Az 1964-ben alapított családi vállalkozás a Ransbach-Baumbachban taléaható székhelyen végzi a gyártást, Stefan Munsch ügyvezetése alatt. A vállalat 105 munkatársat foglalkoztat és 2012-ben 14,5 millió eurós éves forgalmat könyvelhetett el.

Alkalmazási területeink:

Acélipar


Vegyipar


Környezet


Metallurgia


1A-NP-REA-F-mit-LOGO_webTNP-KL_webCM_web